Körülbelül 20 km-s panorámás gyalogtúra 500 m szintkülönbséggel.

Utazás saját gépkocsikkal, illetve telekocsival. Érkezés a Törökmezői turistaházhoz 9:30-kor, itt a parkolóban hagyjuk az autókat.

Források völgyeTúránkat a Kék túra vonalán kezdjük. Megteszünk mintegy 7 km-t, jobbról elhagyunk két körbekerített egykori bánya aknát , majd kiérünk az Ürmös-rét nagy tisztására. Visszaérve a fák közé, az út egy kisebb kaptató után felér a Hegyes-tetőre (482 m).
Julianus torony A nemrég felújított, 1939-ben épült Julianus-kilátóból páratlan kilátást élvezhetünk a Dunakanyarra, a környező hegyekre, a visegrádi fellegvárra. Itt megpihenünk, fényképezünk, elmajszolunk egy szendvicset.

 

 

 


 

Remete szemmelAkik még bírják szusszal, azokkal leereszkedünk a
Remete-barlanghoz. A terep meglehetősen izgalmas, és rendkívül látványos. Kiugró szirtek, barlangok, vízmosások teszik még különlegesebbé az amúgy is felejthetetlen kilátást. Az útvonal nem könnyű, de mindenképp megéri a fáradságot. A kb. 4 km-s távot a bámészkodással együtt 2 óra alatt gondoljuk megtenni, tehát a kilátóhoz 14 óra felé érünk vissza.

Itt csatlakozunk azokhoz, akik inkább a gerincen barangolást választották, és indulunk visszafelé a turistaházhoz. Tervezett érkezés 16 óra környékén.

Törökmező t.h; Juliánusz-kilátó; Remete-barlang és vissza gyalogtúra” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Sziasztok! Ne felejtsük el, hogy a túra végén megpihenünk s kérünk valami finomat a turista házban vagy vendéglőben. 🙂 Üdv MINDENKINEK: István

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s